E-Control : Elektrische | Gas | EPC | Lift
Forgot your your password?

Schema’s / Schets

Tijdens een controle wordt er gevraagd om het volgende te bezorgen aan de erkende instelling die de controle van uw installatie uitvoert :

  • Een eendraad-schema: dat bestaat uit diverse symbolen die de samenstelling van de diverse stroomcircuits en hun connecties beschrijven

Voorbeeld van eendraad-schema

  • Een positieschema: een plan dat de positie toont van de verschillende elementen die beschreven zijn in het eendraad-schema, zoals: de positie van de panelen, de stopcontacten, de licht-punten, de schakelaars en de apparaten

Voorbeeld van positieschema

  • De EAN-code van uw elektriciteitsmeter (deze staat op uw elektriciteitsrekening en bestaat uit 18 cijfers)

Deze 3 gegevens worden toegevoegd aan het rapport dat aan uw notaris moet worden overgemaakt om de verkoop van uw onroerend goed te voltooien.

Als de verkoper op het moment van het bezoek geen ééndraads- en situatieschema heeft. Zal de controller een inbreuk feit moeten vermelden in het controle rapport. Zoals voor iedere inbreuk zal deze geen invloed hebben op de verkoop .

Als de elektrische installatie na 1 oktober 1981 dateert , raden wij u aan om deze schema aan de elektricien die de installatie heeft uitgevoerde te vragen.

Als ten minste een deel van de elektrische installatie dateert van vóór 1 oktober 1981, dan zal een inspecteur enerzijds een schets of beschrijving van de verschillende borden en anderzijds een situatieschets opstellen.
Deze situatieschets omvat minimum de zichtbare stopcontacten, de schakelaars, lichtpunten en vaste gebruikstoestellen.

Deze schetsen zijn verplicht en vervangen niet de reglementair op te stellen schema’s en worden aanvaard door de notaris voor het afsluiten van de verkoopsakte.

Deze schemas zijn gemaakt alleen in het geval van de verkoop, niet in woondiensten, periodieke keuringen, versterking of bouwpakketten.